Voeding en verzorging

Regelmaat en structuur is erg belangrijk voor de kinderen, ook met voeding. Wij hebben drie vaste eettijden daarnaast een vaste moment voor een tussendoortje. Dit kunt u hieronder terugvinden op de dagritme van de groepen. Wij bieden aan de kinderen een verantwoord eetpatroon, hetgeen inhoudt dat we ervoor zorgen dat alle kinderen gevarieerd en gezond eten krijgen. Wij halen elke week verse groente en fruit in huis en kiezen verstandige producten zoals volkorenbrood, halfvolle melk, verantwoord zoetbeleg en vleeswaren. Daarnaast zorgen we ervoor dat de kinderen minstens 2 dagen per week een heerlijke warme maaltijd krijgen. We hebben een voedingsschema gemaakt die vezelrijk is met de nodige voedingsstoffen, vitaminen en bouwstoffen zodat het de ontwikkeling van de kinderen bevordert. Alle pedagogisch medewerkers houden zich aan het voedingsschema. Tijdens de eettijden creëren/zorgen de pedagogisch medewerkers voor rust en uiteraard gezelligheid. Wij vinden namelijk dat een goede sfeer met aandacht voor het eten de kwaliteit van het eetpatroon bevordert. Kinderen die een dieet volgen of allergisch zijn voor bepaalde voeding, dient u als ouder voor ander voedsel zorg te dragen.

Op kinderdagverblijf Funny Kids wordt gehandeld volgens de uitgangspunten die zijn beschreven in het pedagogisch beleidsplan en wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de individualiteit van alle kinderen. Dit betekent onder andere dat er rekening wordt gehouden met het slaap- en eetritme van de baby’s. De peuters slapen 1 x in de middag, indien het kind nog slaapbehoefte heeft. De dreumesen en peuters volgen het dagritme van kinderdagverblijf FunnyKids.

We houden ook rekening met de cultuur, geloof enz. en bepaalde allergieën van de kinderen. We maken een schema van welke kinderen wat niet mogen eten en drinken. Dit wordt tijdens intake gevraagd aan de ouders/verzorgers.

Ons dagritme ziet er als volgt eruit:

Ritme dagopvang;
07:30 uur Brengtijd van de kinderen
09:30 uur Fruit eten
10:00 uur Vrij spel / activiteit
11:30 uur Brood eten
12:15 uur Slapen
15:00 uur Cracker / vla eten
Vanaf 15:30 uur Ophaaltijd van de kinderen
17:00 uur Koek en sap
18:00 uur Afsluiting

Er is minimaal twee keer in de week warme maaltijd. Dit wordt elke week door de pedagogisch medewerkers bepaald door het vragen aan kinderen wat ze willen en te bepalen naar behoeften van de kinderen. Hierbij kunnen we denken aan pannenkoek, spaghetti enz.

Bij kinderdagverblijf Funny Kids wordt luiers van het merk Pampers aangeboden. Verder wordt Nutrilon 1, 2, 3, 4 en 5 aangeboden voor de baby’s. U kunt tevens pap meebrengen voor uw kind. Indien u van uw eigen merk luiers/voeding gebruik wenst te maken, dient u deze zelf mee te nemen in overleg met de groepsleiding.

Borstvoeding;

Indien u borstvoeding geeft en wil blijven geven kunnen wij u hierbij ondersteunen. U kunt de afgekolfde melk aan de leidsters geven bewaren wij het in de diepvries/ of koelkast. U kunt hierover met de pedagogisch medewerkers overleggen.